Welcome to Avis

AVIS ROADTRIP GUIDE - HARMONISÖKAREN

Harmonisökaren

Avkoppling, nedstressning och semesterlugn är ledstjärnor för Harmonisökaren. För denna persona betyder ordet resa återhämtning och energiuppladdning, vilket är vad Harmonisökaren eftersträvar på sina resor. Vackra vyer, mysiga boenden och aktiviteter som fyller energidepåerna, såsom spa, yoga och fridfulla vandringar i naturreservat, står på önskelistan. Harmonisökaren tackar oftast inte nej till ett dopp i havet på en varm sommardag, och inte heller ett helande skogsbad i en skånsk bokskog. 

Avis Roadtrip Guide Persona Harmonisökaren

Västkusten ned – Östkusten upp

Njut av det bästa Sveriges två havskuster har att erbjuda på en roadtrip ned runt Sveriges sydspets och upp igen! Våra kuster – Västkusten med sin doft av salt hav och gamla fiskesamhällen och Östkusten med sina vackra skärgårdar och böljande kustlandskap – är toppen för såväl matintresserade som äventyrare, men också för de som söker avkoppling för att fylla på energidepåerna. På Västkusten kan du bland annat frossa i färska skaldjur och lokala delikatesser, besöka charmiga byar och snorkla i kristallklart vatten. På vägen längs Östkusten upp, kan du till exempel prova att surfa i Kåseberga, cykla dressin i Tomelilla och avsluta kvällarna på några av de prisbelönta restauranger som kantar kustlinjen. Längs hela denna rutt finns mängder av möjligheter till att utforska vackra stränder och besöka några av Sveriges mest fantastiska naturreservat. 

Karta

Vänern runt

Ge dig ut på en spännande roadtrip runt Vänern, Sveriges största sjö, och upptäck en mångfald av landskap, kultur och äventyr längs vägen. Med sitt kristallklara vatten, pittoreska byar och historiska sevärdheter bjuder Vänern in till en oförglömlig resa genom Sveriges hjärta. Utforska de dramatiska kustlinjerna och de orörda skogarna längs vägen. Stanna till för vandringar genom frodiga dalgångar och klättringar längs bergskedjorna för hisnande utsikter över sjön. Upptäck de många naturreservaten och parkerna längs Vänerns stränder, där du kan paddla, cykla eller bara njuta av stillheten. Varje stopp erbjuder en ny chans att fördjupa dig i naturen och skapa minnen för livet. 

Karta

Småland

Småland är ett dynamiskt landskap med alltifrån det föränderliga höglandet 200 meter över havet till vackra täta skogar med insjöar. Landskapet har lockat kreativa och drivna förmågor under flera generationer och har därför gett upphov till flertalet svenska kulturpärlor så som Glasriket, IKEA museum, Möbelmuseet och självklart Astrid Lindgrens Näs. Här också finns massor av kul att uppleva för en barnfamilj, så som Astrid Lindgrens värld, Sagobygden, Katthult & Bullerbyn och High Chaparall (för er som gillar västern). Regionen är också strösslad med gamla herrgårdar, fantastiska slott, span, badhotell och insjöbad för den som söker lugnet på semestern. 

Karta

Gotland och Fårö

Är jag på en ö i medelhavet? I ett böljande ängslandskap i Toscana? Naj, du är på vackre Gotland! Sveriges största ö är med sin unika natur och fantastiska kultur ett sommarparadis perfekt att bila runt i. Här kan du besöka naturreservat med raukar i alla möjliga former, karga stenstränder men också kritvita sandstränder på Fårö och bada i turkost vatten i gamla kalkstensbrott. Det spänner inte mer än drygt 16 mil från Fårö i norr till Hoburgen i Söder men bakom var och varannan kurva väntar något som värt att se, göra, äta eller uppleva. Sommargotland stavas semesteravkoppling och gastronomi. Om somrarna vaknar slumrande byar från sina iden och förvandlas till högklassiga restauranger, creperiér, caféer, yogaretreats och gårdar att besöka. 

Karta

Norrlands Inland

Välkommen till Norrlands inland, där äventyr och naturupplevelser väntar runt varje hörn. Från Hälsinglands skogar och gamla Hälsinegårdar till Nämforsens hällristningar, erbjuder inlandet stor variation och unika upplevelser. Följ med på en vandring genom de mäktiga fjällen, ge dig ut på en paddeltur längs de kristallklara vattendragen eller bada i skummande forsar. Upptäck den rika kulturen och historien i de små byarna, där traditioner lever vidare från generation till generation. Oavsett om du söker äventyr eller lugn och ro, kommer en resa till Norrlands inland att berika din semester! 

Karta