Welcome to Avis

Hyra bil Island

Island är en östat i Nordatlanten med drygt 300 000 invånare som ligger strax söder om norra polcirkeln. Själva landet omfattar huvudön, som ligger ca 300 km sydöst om Grönland, ca 1 000 km väster om Norge och 800 km nordväst om Skottland, och ett flertal mindre öar. Islands huvudstad är Reykjavik, en stad som är väl värd att besöka under din semester. Boka en hyrbil på Island för att ta dig runt smidigt och enkelt.

Landet utgörs av en ung lavaplatå som har mellan 200 och 300 vulkaner. Av dessa är cirka 30 stycken aktiva. Det är väl ingen som har glömt utbrottet från Eyjafjallajökull och askmolnet, som fick en stor effekt på hela världens flygtrafik år 2010.

Ön avviker kraftigt rent geologiskt från de närmaste landområdena Grönland, Skottland och Norge, och den vulkaniska karaktären förklaras av att Atlantens centralrygg sticker upp över vattenytan. Ryggen ligger rakt över en s.k. hetfläck, vilket gör att ön har bildats just här.

På Island finns det massor att upptäcka och uppleva. Vill du enkelt utforska ön kan du smidigt och snabbt hyra bil på Island hos Avis Biluthyrning Island, med våra stationer runt om på hela Island.