Welcome to Avis

AVIS ROADTRIP GUIDE - FAMILJEN

Familjen

Familjen trivs bäst när de tillsammans skapar minnen som varar för livet. De vill  utforska och uppleva världen tillsammans, och deras resor är fyllda av aktiviteter som passar alla åldrar och intressen. För Familjen är det lika viktigt att ha roligt som att lära sig något nytt under sina äventyr. Det kan vara allt från lekfulla dagar på stranden till spännande besök på historiska platser eller nöjesparker. Boendet är en viktig del av upplevelsen där alla medlemmar i familjen kan koppla av och trivas. Att bo på en gård, i en mysig stuga eller i en rymlig lägenhet nära sevärdheter och aktiviteter passar bra för Familjen. 

Avis Roadtrip Guide Persona Familjen

Dalarna

Välkommen till Dalarna, där natur och kultur förenas i en magisk symbios. Böljande dalar möter majestätiska berg och glittrande sjöar i en orörd skönhet. Traditionella byar med röda stugor och färgrika kurbitsmålningar berättar om Sveriges kulturarv. Upplev den rika folkkonsten med dalahästarnas lekfulla former och kurbitsmålningarnas detaljer. Delta i festligheterna från inbjudande midsommarfiranden, där gemenskap,glädje och spirande växtlighet firas. Oavsett om du söker äventyr i naturen eller en kulturell fördjupning bjuder Dalarna in till en oförglömlig resa.  

Karta

Öland

Välkommen till Öland – en enastående destination för hela familjen. Här möter ni dramatiska kustklippor, långa stränder och frodiga ängar i en naturlig skönhet. Öland lockar inte bara med sin natur, utan även med sin unika matupplevelse där du kan njuta av färska skaldjur och lokala delikatesser längs kusten. För naturälskaren finns spännande äventyr att upptäcka, med kuststigar, fågelskådning och cykelturer genom ängarna. För familjen erbjuder Öland roliga aktiviteter som djurparken och piratäventyr. Oavsett om det är mat, natur eller familjeäventyr du söker, kommer Öland att förtrolla dig med sin charm och mångfald. Packa väskorna och ge dig av till Öland – där en magisk semester väntar på dig! 

Karta

Småland

Småland är ett dynamiskt landskap med alltifrån det föränderliga höglandet 200 meter över havet till vackra täta skogar med insjöar. Landskapet har lockat kreativa och drivna förmågor under flera generationer och har därför gett upphov till flertalet svenska kulturpärlor så som Glasriket, IKEA museum, Möbelmuseet och självklart Astrid Lindgrens Näs. Här också finns massor av kul att uppleva för en barnfamilj, så som Astrid Lindgrens värld, Sagobygden, Katthult & Bullerbyn och High Chaparall (för er som gillar västern). Regionen är också strösslad med gamla herrgårdar, fantastiska slott, span,badhotell och insjöbad för den som söker lugnet på semestern. 

Karta

Vättern runt

Området runt Vättern bjuder på en rikedom av naturliga skatter och kulturella sevärdheter som lockar besökare från när och fjärran. Från Ombergs dramatiska klippor till de charmiga städerna längs sjöns stränder, som Gränna och Vadstena, finns det en mångfald av upplevelser att utforska. Här möts historia och natur i en harmonisk balans, där besökare kan vandra genom skogar, utforska medeltida slott och kloster, eller helt enkelt njuta av avkoppling längs sjöns vackra stränder. Vätternområdet erbjuder något för alla - från äventyrslystna utforskare till familjer som söker roliga aktiviteter och avkoppling i naturen. 

Karta