Welcome to Avis

Hyra bil i Edinburgh

Edinburgh är Skottlands huvudstad och utgångspunkten för att ta dig vidare till landsbygden och kusten i regionen Lothian. I staden och den omgivande landsbygden finns det en mängd sevärdheter att upptäcka. Oavsett vad du är intresserad av finns det mesta i Edinburgh – historiska sevärdheter, kultur, god mat, vackra landskap och sport. Med en hyrbil från Avis kan du få ut det mesta av din tid i Edinburgh och utforska staden i din egen takt.

Vi har gjort biluthyrning enkelt. Hämta din hyrbil på Edinburgh flygplats eller i Edinburgh stadskärna.

Allt du behöver göra är att köra.
Hyra bil i Edinburgh

Hyra bil Edinburgh

Edinburgh är sannerligen en romantisk stad, inte minst tack vare den ständigt närvarande silhuetten av stadens slott, som är en av de mest spektakulära byggnaderna där den ligger på toppen av klippan Castle Rock. Slottet är en blandning mellan renässanspalats och fästning och dess äldsta byggnad är St Margarets kapell från 1100-talet. Ända in på 1900-talet fungerade slottet som fänglese och garnison. Det berömda gatustråket Royal Mile leder ända uppifrån slotten ner till det kungliga palatset Holyrood Palace, som är den brittiska drottningens officiella hemvist åtminstone en vecka om året. När kungafamiljen inte är där är palatset öppet för besökare. Royal Mile är som namnet avslöjar en engelsk mile lång, d.v.s. ca 1,6 km, och längs den mysiga gatan är det tätt mellan de historiska byggnaderna i den gamla stadskärnan Old Town.

Vad du än kan tänkas behöva när det gäller din hyrbil så står Avis till din tjänst. Så fort du landar på flygplatsen kan vi ha en bil redo åt dig, eller så finns möjligheten att hyra bil på två andra ställen i staden.