Welcome to Avis

Vårt nya partnersamarbete med FIA World Endurance Championship och Le Mans 24-timmars

Avis är en premiumpartner för FIA WEC 2023

Partnersamarbetet om biluthyrningsservice för Avis omfattar Le Mans 24-timmars.

Avis och FIA World Endurance Championship (WEC), som omfattar legendariska Le Mans 24-timmars som den främsta tävlingen, har tillkännagivit ett nytt partnersamarbete. 

Grunden till partnersamarbetet är det delade innovationsarvet inom fordonskonstruktion och transportlösningar som backas upp med åtaganden om integritet och inbegripande.

Inom ramen för avtalet har Avis utnämnts till en premiumpartner för FIA WEC, där globala märken som Ferrari, Porsche, Toyota och Cadillac tävlar mot varandra på några av världens bästa racerbanor under tävlingar som vara mellan sex och 24 timmar.  

 

Detta nya avtal innebär att Avis blir en premiumpartner inom biluthyrningsservice för FIA WEC-säsongen 2023 som består av sju tävlingar, från mars till november, som äger rum i USA, Portugal, Belgien, Frankrike, Italien, Japan och Bahrain.  
 

Avis och FIA World Endurance Championship (WEC), avbildat här, som omfattar legendariska Le Mans 24-timmars som den främsta tävlingen, har tillkännagivit ett nytt partnersamarbete.

FIA WEC är det första racermästerskapet på elitnivå som drivs med 100 % återvinningsbart bränsle

Avis delar FIA WEC:s vision om en framtid med hållbar mobilitet

WEC är det första elitmästerskapet inom motorsport som använder 100 % återvinningsbart bränsle. Som en del av en delad vision med WEC om förberedelser inför en framtid med hållbar mobilitet kommer Avis el- och hybridfordonspark att marknadsföras som ett alternativ för hållbara resor till varje evenemang, för fans såväl som för de som arbetar med logistik för WEC och för racingteamen. 

Keith Rankin, President, International hos Avis Budget Group, säger: ”Vi har det stora nöjet att tillkännage detta nya partnersamarbete som sammanfaller med Le Mans 24-timmars hundraårsjubileum. Endurance, dvs. uthållighet, är djupt förankrat i vårt företag, där verksamheten bygger på nästa 80 års erfarenhet av att leverera mobilitetslösningar till miljontals kunder, nu med 11 000 uthyrningsstationer i 180 länder.” 

”Automobile Club de l'Ouest (ACO) som arrangerar tävlingarna har byggt sin utveckling på robusta åtaganden om att upprätthålla höga standarder där innovation har en fast och central plats och vi ser fram emot att lära oss mer och erhålla nya insikter genom detta partnersamarbete.” 

Avis och FIA World Endurance Championship (WEC), avbildat här, som omfattar legendariska Le Mans 24-timmars som den främsta tävlingen, har tillkännagivit ett nytt partnersamarbete.
En uthyrningsrepresentant överlämnar nycklarna till en Avis-kund vid disken

Förarbyten är lika viktiga för Avis som de är för racingteam i depån

Varje Avis-uthyrningsresa är ett nytt varv på banan.

Avis åtar sig att bygga helt anslutna resor, där konsumenter använder flera mobilitetstjänster för att resa från punkt A till B. Vi fortsätter att utvärdera möjligheter att leverera en smidig uthyrningsupplevelse genom att erbjuda förmåner som QuickPass, tjänsten för att förbigå uthyrningsdisken via förhandsregistrering, till helt flexibel bokning och heltäckande försäkringspaket, till Avis Preferred, snabbfilstjänsten för lojala uthyrningskunder. 

Louise Morgan, Senior Director för International Marketing hos Avis Budget Group säger: ”World Endurance Championship höjdpunkten inom endurance-motorsport och det finns en stark synergi mellan mästerskapet och Avis – varje förarbyte är lika viktigt för oss som det är för teamen som arbetar i depån på Le Mans och för oss är varje uthyrningsresa ett nytt varv på banan.” 

”World Endurance Championship-tävlingar som Le Mans 24-timmars har varit en provbänk för utveckling på områden som säkerhet, bromsar och bränsleprestanda, som sedan blir standard i de bilar vi kör.” 

Teknisk innovation är tecknet på framgångar inom racing och för Avis

Mångfaldiga team levererar enastående utförande på varje nivå, på banan såväl som under uthyrningsresan med Avis.

På samma sätt som teknisk innovation är tecknet på framgångar inom elitmotorsport över långa sträckor ligger Avis fokus på nya tänkesätt för att leverera de bästa uthyrningsupplevelser som kunder förväntar sig.  

Teamet, precis som personalen bakom förarna på World Endurance Championship-banorna, är väsentligt för att kunna leverera denna nivå av enastående utförande.  

Louise Morgan säger: ”Våra Avis-team förstärks på varje nivå via mångfald och inbegripande och vi är stolta över möjligheten att kunna stödja ett mästerskap som satsar på att skapa möjligheter för kvinnliga förare.” 

Frédéric Lequien, CEO för FIA WEC säger: ”Vi är mycket glada över att hälsa Avis välkommet till vår FIA World Endurance Championship-familj. Avis är välrenommerat märke som har ett delat arv inom innovation och enastående utförande i dess leverans av mobilitetslösningar. Vi ser fram emot ett framgångsrikt partnersamarbete under detta spännande år för endurance-motorsport.” 

Avis och FIA World Endurance Championship (WEC), avbildat här, som omfattar legendariska Le Mans 24-timmars som den främsta tävlingen, har tillkännagivit ett nytt partnersamarbete.