Welcome to Avis

HYR VINTERDÄCK MED AVIS

Vintersäkert för din hyrbil – Hyr vinterdäck

Ska du boka hyrbil om vintern? Oavsett om du är på väg till fjällen eller förväntar dig vinterväder, har Avis uthyrningsstationer redan ett sortiment av vinterdäck, snökedjor och skid-/snowboardräcken för att din resa ska bli så mycket enklare och säkrare.

 

Vinterdäck ger ett märkbart bättre grepp än sommardäck vid låga temperaturer. Även vid vägtemperaturer på sju grader reduceras bromssträckan kraftigt med vinterdäck. Det är viktigt att välja vinterdäck på din hyrbil om du vill köra i Sverige mellan 1/12–31/3, då det är obligatoriskt att ha vinterdäck på bilen. Tänk också på att det är olika regler i olika länder vad gäller vinterdäck.

 

Hos Avis kan du hyra snökedjor av hög kvalitet så att du inte hindras från att nå din destination oavsett vind och väder. Snökedjorna bidrar till att öka säkerheten och framdrivningen vid körning på snötäckta vägar. De hjälper till att ge grepp på ytor där dina vinterdäck inte kan leverera tillräckligt.

 

Du kan hyra vinterdäck, snökedjor och skid-/snowboardräcken året runt eller lägga till det till en existerande bokning genom att ringa vårt bokningsnummer. Behöver du andra praktiska tillval för bilturen? Hos Avis hittar du många olika praktiska tillval. Du kan även välja att boka till extra försäkringar för extra trygghet.