Welcome to Avis

Hyra bil Avesta

Avesta ligger i södra delen av Dalarna. Avesta bjuder på många spännande sevärdheter, där du kan se allt från dalahästar till europeisk bison.

Avesta grundades och fick sina stadsrättigheter redan på 1600-talet. Mycket av stadens historia kretsar kring Avestaforsen och kopparverket. Här präglades många av de kopparmynt som användes i Sverige fram till mitten av 1800-talet. Idag är staden mest känd för järnvägsknuten Avesta-Krylbo men även för Avesta AB som numera går under namnet Outokumpu Stainless.

Besök Avesta Myntmuseum för att se världens största mynt, och ta en avkopplande promenad genom Gamla stan, där iögonfallande byggnader i rött timmer omger gatorna. Stadens industrihistoria betyder inte att det saknas natur – under en weekend i Avesta kan du uppleva massor av friluftsaktiviteter i de stora skogarna vid Dalälven. Hos Avis Biluthyrning i Avesta kan du snabbt och smidigt hyra bil så att du enkelt tar dig runt överallt. Vi har ett stort utbud av kvalitetsbilar och minibussar att hyra i Avesta.

Upplev gigantiska europeiska bisonen och deras kalvar i Avesta Zoo, som är ett zoo där ett viktigt arbete görs för att skydda den hotade arten. Guidade turer ordnas i Bisonparken och det finns ett trevligt kafé för att prova några läckra kanelbullar.

Välkommen till Avesta!